CASTANELE COMESTIBILE

CASTANELE COMESTIBILE

with No Comments

CASTANELE: Previn bolile de inima, tratează varicele şi combat anemia

Beneficiile miraculoase :

Castanele comestibile conțin surse importante de vitamine și minerale, sunt de un real ajutor persoanelor cu astenie fizică și intelectuală, convalescenților, bătrânilor și copiilor.

 1. Sunt bune ca remediu împotriva problemelor respiratorii și a tusei.
 2. Previn bolile de inimă – Spre deosebire de alte fructe olea­ginoase, castanele comestibile sunt sărace în grăsimi, dar au un conţinut mai ridicat de fibre, care favorizează scăderea nivelului de colesterol „rău” din sânge.
 3. Conțin multă vitamina E, esențială pentru o piele hidratată și elastică. 100 de grame de castane conțin o treime din necesarul zilnic al unui adult.
 4. Îmbunătățesc circulația sângelui – Tinctura de castane, este indicată în varice. Datorită unei substanţe (escina) care intensifică fluxul sanguin, castanele pot fi folosite şi în cazul varicelor, flebitelor (boală caracterizată prin inflamaţia venelor, mai ales la nivelul picioarelor), ulcerelor varicoase şi hemoroizilor. Se face o tinctură din 250 g de castane cu coajă şi un litru de alcool (40%) şi se lasă la macerat 14 zile. Se strecoară într-o sticlă şi se iau câte 10-15 picături pe zi în tratamentul varicelor.
 5. Stimuleaza digestia.
 6. Tonice pentru sistemul nervos – Datorită complexului de vitamine B şi magneziului din compoziţie, castanele acţionează ca un medicament cu efect asemănător antidepresivelor, recomandat adulţilor şi copiilor depresivi. În plus, magneziul combate oboseala, stresul şi anxietatea.  Sunt un remediu împotriva stării de depresie și este un bun echilibrant psihic.
 7. Conțin proteine care se asimilează foarte ușor de organism.
 8. Îmbunătățesc elasticitatea vaselor de sânge.
 9. Întăresc oasele.
 10. Ajută la combaterea anemiei, deoarece conțin vitamine de tip B.
 11. Reglează tensiunea arterială.

 

Potasiul şi magneziul din conţinutul castanelor comestibile combat oboseala musculară şi, de aceea, aceste fructe sunt recomandate în dieta sportivilor.

De asemenea combat acneea. Este recomandat ca persoanele care sufera de diabet sa consume zilnic, pe o perioadă de 3 săptămâni câte 100 grame de castane. Această cură este foarte benefică deoarece ajută la reglarea glicemiei.

Enjoy! 🙂